Författaren: Sanne Åberg

Några ord från författaren

För många, många år sedan, fler än jag riktigt vill erkänna, började jag skriva en bok. Efter några år hade jag skrivit “klart” boken. Men jag var inte nöjd, så jag började om från början och skrev om boken. Efter att blivit “klar” andra gången (alltså ytterligare några år framåt i tiden) var jag fortfarande inte nöjd.

Efter det låg boken som ett dåligt samvete, en sån där sak man tänker att man borde göra något åt men inte riktigt har varken tid eller lust med och som därför inte riktigt blir av. Det tyngst vägande skälet att få ordning på boken var möjligen att jag hade en vag idé om en fortsättning, och man kan ju inte skriva en fortsättning utan en fungerande början. Sen kom livet och andra prioriteringar och intressen emellan. Bokmanuset och idéerna låg undanstoppade i nästan två decennier.

Men så tog livet en ny oväntad vändning. Jag behövde hitta drivkraft, motivation och något att göra för min egen skull. Jag letade reda på mitt gamla manus och började redigera.

Men så tog livet en ny oväntad vändning. Jag behövde hitta drivkraft, motivation och något att göra för min egen skull. Jag letade reda på mitt gamla manus och började redigera.

Några år senare fanns tre färdiga bokmanus: den gamla boken i bearbetad form, den fortsättning jag hade en vag idé om, och ytterligare en fortsättning. Böckerna har nu genomgått transformationen från ord i ett digitalt manus till en riktiga tryckta böcker som okända människor kan läsa, och det är Visto förlag som hjälpt mig med denna förvandling  Det är spännande och lite overkligt att uppfylla drömmen som den tonåriga Sanne inte riktigt vågade tro på.

/Sanne, författare

Författaren i blåsigt väder i svart mantel och röd klänning.
Författare Sanne Åberg.
Foto: Cecilia Sjöstrand.