Om spoilers

Jag skulle vilja prata om spoilers.

Vi är överlag väldigt bra på att undvika spoilers nuförtiden, eller hur?
Jag som författare jobbar hela tiden med det där: att undvika att avslöja för mycket, för att inte sabba nöjet för den som vill läsa mina böcker.
Och ni som recenserar är jätteduktiga på att inte avslöja saker. Ni skriver att ni tycker att en bok är bra, att ni gillar miljöbeskrivningarna, eller karaktärerna, eller att det är en bladvändare som inte går att lägga ifrån sig – eller att det är en bok ni inte alls fastnar för.

Och det är alltsammans jättebra av oss. Jättebra!

Fast ändå …

… ändå kan jag känna att det ibland blir lite … tråkigt?

För det innebär ju att vi liksom aldrig pratar om personerna eller handlingen på riktigt. Vi bara surrar ovanför, utanför.
Och det innebär också att jag aldrig får veta vad ni verkligen tyckte. Om händelserna i boken. Om personerna. Jag får veta om ni tyckte det var spännande och om boken var bra. Jag får kanske veta att ni tyckte att ibland brände det till på riktigt, men jag vet inte när eller vad.

Jag får exempelvis aldrig veta vad ni tycker om Dainas. Jag är sååå nyfiken på att få veta vad ni tycker om Dainas! Bara som ett exempel liksom.

Jag antar att svaret är att gå med i en bokcirkel. Diskutera med andra som läst en bok så att spoilers inte är ett problem. Fast jag är ingen bokcirkelmänniska. Det kommer inte att hända.

(Nej, jag väntar mig inga lösningar. Det var bara ett litet … känsloutbrott?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *