Vad är viktigt på en webbplats?

Sedan någon gång i våras har jag tänkt att det nog börjar bli dags för lite ombyggnad här på www.elsinorien.se.
Det känns som att det behövs … lite mer färg kanske? Och så skulle jag kanske vilja ha fler sidopaneler, så att det blir som en huvudkolumn och två smalare i kanten. För som det är nu så hamnar det mesta så långt ner.

Samtidigt vet jag vilket hästjobb det är att bygga om. Bara att leta igenom olika wordpressteman för att hitta någon som stämmer med vad man vill ha. Och sen när man väl börjar bygga så brukar det alltid vara någon fånig detalj nånstans som gör att det inte alls går att få det som man vill. Och så får man börja om igen.

Och även om jag tycker den befintliga är lite färglös så vet jag ju samtidigt att enkelheten samtidigt sannolikt gör den mer tillgänglig.

Bilder och färger är komplicerade saker att ha med i den övergripande layouten på en webbplats, eftersom allting förskjuts och beskärs beroende på skärmstorlek, upplösning, med mera. Och en bild som dominerar hela skärmen när man kommer in på webbplatsen stjäl fokus från det som egentligen är viktigt. Ska man ha text ovanpå bild eller färgfält måste man hela tiden tänka på att kontrasten ska vara bra nog så det blir läsbart, även när bilden flyttar sig.

Egentligen är ju det viktiga att besökaren hittar det hen letar efter. Vilket väl förhoppningsvis är info om böckerna och hur man gör för att köpa dem. Och kanske nån vill läsa bloggen eller titta på kartorna.

Vad tycker du är viktigt på en webbplats om en bokserie, eller på en webbplats i allmänhet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *