Det finns många sorters laster

Jag röker inte och dricker inte alkoholstarka drycker. Men jag tänder gärna en brasa, fast jag vet att jag inte borde.

Brasan i kaminen behövs inte för uppvärmningen (utom i krissituationer). Och jag vet de negativa effekterna i form av olika utsläpps påverkan på miljö och hälsa. Att det är en modern kamin, med goda miljövärden, gör det lite bättre men tar inte bort problemen helt.

Men en brasa hör till de saker som lugnar min själ. Ljudet. Lukten. De dansande lågorna. En brasa i kaminen är rogivande.

Och en eld ger en annan sorts värme än vattenburen värme i elementen.

Ikväll sprakar höstens första brasa i kaminen. Ute regnar och blåser det. Och än så länge har jag inte satt på värmen i huset. Men ikväll ville jag ha en brasa. För myset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *