Svensk skönlitterär författare? Bidra till min bössa i Musikhjälpen!

Vi som skriver skönlitteratur skapar berättelser. Ibland skriver vi om något som är bättre än verkligheten, ibland beskriver vi sånt som ligger mycket nära det verkliga. Våra berättelser kan ge igenkänning och verklighetsflykt, båda delar viktiga för att människor ska må bra. Vi kan också påverka människors syn på olika samhällsfenomen genom ökad förståelse, när vi ger inblick i olika människors verklighet.

Men nu har vi möjlighet att påverka tillvaron för riktiga barn, på ett mer konkret sätt. Alla barn har rätt till en trygg barndom. Ge ett bidrag till Musikhjälpen 2021 – För en värld utan barnarbete!

Här hittar du musikhjälpenbössan för svenska skönlitterära författare!

Du kan skänka via swish eller med kort.


Musikhjälpen. Nästan en hel vecka i radions P3 (och numera även på SVT Play) med önskelåtar, livespelningar och annat, med tre programledare i en glasbur. Det har blivit en trygg och trevlig jultradition – samtidigt som syftet är synnerligen allvarligt: att samla in pengar till något välgörande ändamål.

Temat 2021 är För en värld utan barnarbete.

Alla barn har rätt till en trygg barndom. Trots det tvingas just nu 160 miljoner barn i världen till barnarbete. De sliter på stekheta åkrar, utsätts för gifter i osäkra fabriker, kryper i trånga gruvgångar och städar bakom stängda dörrar där ingen ser vad som händer.

Sveriges radio

Läs mer om årets tema för Musikhjälpen och situationen för världens barn på Sveriges radios webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *