Vad är Viddernas väv för bok?

Viddernas väv är min tredje bok. Min vana trogen lämnar jag inte mycket tidsmässigt utrymme mellan denna och boken före (Knutar och band).

Men vad är Viddernas väv för bok? Är den som Lysande klot tvenne, med mycket ”yttre” händelseförlopp, eller mer som Knutar och band, där mycket försiggår i huvudpersonens tankar?

Hmm … den är nog båda delar? Mer av äventyr än i Knutar och band. Mer av inre dialog än i Lysande klot tvenne. Och samtidigt ännu mer av ”nutidsproblem” än de båda tidigare böckerna.

För det är så jag skriver. Jag skriver fantasy: berättelser som utspelar sig i en sagovärld, som inte har riktigt samma begränsningar som vår vanliga värld. Men jag skriver ändå om vanliga människor och om vanliga människors problem. Mina karaktärer har andra yttre förutsättningar än många av oss. Men inuti är de ändå människor, som möter mänskliga problem som de huvudsakligen behöver hantera med mänskliga lösningar. Stora slott, vackra kläder, pilbågar eller magi löser väldigt sällan de centrala mänskliga problemen kring ansvar, olycklig kärlek, sorg eller saknad.

Mina böcker är kanske inte optimala för den renodlade fantasyfantasten, men jag tror å andra sidan att de passar för många som fått för sig att de inte riktigt gillar fantasy. Våga prova fantasy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *