Vad betyder havet för dig?

Under min tidiga barndom bodde jag inte vid havet, men det fanns ändå så nära att många dagar under sommaren tillbringades på stranden.

Sedan flyttade vi närmre. Under min ungdom fanns havet inom synhåll och stranden på promenadavstånd, och på somrarna kunde jag stanna till på stranden på vägen hem från sommarjobbet.

Under studieåren och tiden därefter flyttade jag runt en del. Och jag hann märka av att jag påverkades negativt av att ha långt till havet, även om jag nog inte riktigt gjorde kopplingen.

När vi sen letade hus letade vi inte egentligen vid havet, för priserna är ju generellt sett mycket högre då. Tack och lov hamnade vi ändå här. Fågelvägen är det ungefär en halvil till havet, även om det är lite längre än så till badstrand. På något oklart sätt tror jag närheten till havet påverkar luften här på hemmaplan. Och det är skönt att ha möjlighet att ta mig till havet när jag behöver.

I mina böcker finns havet också nära, som en del i vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *