Diskmaskin

Den här dagen har jag ägnat huvudsakligen åt diskmaskiner. Det var inte vad jag hade planerat för min lediga dag, men men …

Diskmaskinen talade i måndags kväll om att den ville träffa tekniker. Så tekniker bokades till på fredag. Men igår hörde teknikern av sig och meddelade att han kunde komma redan idag på morgonen. Toppen! Visserligen gillar jag att sova länge när jag är ledig, men jag gillar också att ha en fungerande diskmaskin.

Efter att teknikern kopplat sitt moderna diskmaskinsstetoskop till diskmaskinen och tankat ut info till datorn så konstaterades att det var cirkulationspumpen som behövde bytas. Dyrt sånt. Och stetoskopet kunde också tala om att vi på de sju och ett halvt år som vi haft den här diskmaskinen så har den använts en tid motsvarande 15 år. (Den installerades den sista dagen min man var kvar hemma. Dagen efter åkte han till palliativa för att få dropp och vila upp sig lite. Han dog några dagar senare.)

Ja, det blir ny diskmaskin.

Resten av dagen har jag ägnat åt att jämföra diskmedelsmodeller på nätet. Och att googla bilder på de intressanta modellerna. För jag vill ju veta hur de verkligen ser ut inuti. Vad som går att fälla i korgarna. Hur de är strukturerade. Men i vanlig ordning så innehåller webbsidornas info mest den ointressanta infon. En bild på utsidan av en diskmaskin är rätt meningslös. Och de modeller som jag var intresserad av verkar inte finnas så att man kan åka och titta på i närheten heller. Så jag har chattat med kundservice på relevanta företag och så där.

Men nu har jag bestämt, och beställt.

Sedan körde jag ett litet varv till närmsta skog för att se höstfärger, och i bilen spelade jag ”Det är vattenpumpen, Gerd” och sjöng med för full hals.

Har din dag varit billigare än min?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *