I en källare under ett köpcentrum

Inatt drömde jag om er, kära författarkollegor på instagram.

Jag drömmer mycket för tillfället. Sådana där långa drömmar, som spänner över lång tid och binder ihop saker på helt ologiska sätt. Flr det mesta minns jag typ inget av drömmen när jag vaknar.

Den här gången var drömmen borta när jag vaknade men kom tillbaka efter en stund.

Av någon anledning hade jag för första gången fått en plats (eller fattat att det fanns platser) för indieförfattare (hybrid- och egenutgivare) i lokaler där man kunde sitta hela dagarna. Massor med enkla bord i rader i en stor lokal, där man kunde sitta hela dagen och skriva.

Efter att ha gått vilse några gånger i rad insåg jag att det fanns flera sådana lokaler bredvid varandra. I en ologisk ordning. I typ halvt källarplan i ett köpcentrum eller liknande.

Det fanns saker att äta också på vissa tider.

Jag lyckades aldrig ta reda på om det kostade något att vara där eller inte. Det oroade mig.

Och som i alla drömmar så såg mina redan utgivna böcker fel ut. Fått fel utsida, fel titel, fel layout och så där. Till och med märkliga benämningar (utan riktig titel i den märkliga katalog eller tidning som fanns över vad alla som satt där hade skrivit).

I slutet av drömmen fick jag veta att det tydligen var en massa av de andra författarna som var nyfikna på min första bok, så jag skulle ta med mig en massa böcker nästa dag. Det var kul men samtidigt jobbigt (böcker är tunga att släpa med på bussen).

Ja, det var en massa mer än så, men lagom vagt och virrigt. Drömmar ju generellt ganska skumma. Fulla med olika sorters osäkerheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *