Olika prioriteringar

Dagens viktigaste aktivitet avklarad: jag har röstat 💚

Innan det hann jag med en annan vanlig aktivitet så här års: en avslutning på en av familjens fritidsaktiviteter. När det var dags att gå därifrån, en halvtimme före utsatt tid, och jag stod i entrén och tog på mig sandalerna, så nämnde jag för en annan mamma att vi skulle och rösta nu.

”Va, är det sista dagen idag?” sa hon.

Jag bekräftade.

”Jaha. Nä, jag har nog inte tid med det”, sa hon. ”Det brukar vara så lång kö, jag har inte lust att köa.”

Jag tänkte på hur olika prioriteringar man har. I ärlighetens namn lät det som att hennes intresse var lågt, kanske var köer mest en ursäkt? Men jag kom inte på något bra att säga, jag var liksom inte beredd.

I vallokalen en stund senare konstaterade jag att det inte var någon kö alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *