Därför finns inte tredje boken om Elsinorien som ljudbok

Bild på ljudboksomslagen till Lysande klot tvenne och Knutar och band och det tryckta bokomslaget till Viddernas väv.

Ibland får jag frågan: Varför finns inte tredje boken om Elsinorien som ljudbok?

Svaret är enkelt och tråkigt: Det är för få som lyssnat på första och andra boken. Därmed konstaterar de som håller i pengarna och besluten att det kostar mer än det smakar. Det går helt enkelt inte ihop sig att satsa på ljudbok för Viddernas väv.

Det respekterar jag självklart.

Samtidigt skaver det.

🎧 Jag tycker böckerna är bra och tror att fler skulle uppskatta dem.

🎧 Jag tycker att Karin Skog – även känd som @kurreduttens – har gjort en fantastisk inläsning.

🎧 Och så stör det förstås att serien inte är komplett för ljudboksläsaren. Det är som att saker inte riktigt blev klara. Det är bara att titta på bilden, så ser man ju att något är fel!

Dessutom vore det förmodligen mer lockande för en del ljudboksläsare om de visste att det fanns en hel serie att lyssna på. Vet man att sista boken fattas så känns det kanske som ett MEH! redan innan man börjar.

Jag har funderat på andra lösningar. Typ att bekosta själv. Men nej, det har jag inte råd med, i alla fall inte i nuläget. Förmodligen inte inom den tid det ens skulle vara relevant. Och visst, jag skulle kunna försöka mig på någon sorts kickstarter, men det kräver ju ett rätt rejält intresse.

Vad du kan göra? Tja, det är ju det gamla vanliga: få fler intresserade. Tala om för vänner, bekanta och slumpmässiga personer på stan att de borde lyssna på böckerna om Elsinorien. ÄVEN om tredje boken ”fattas” och de blir tvungna att läsa den som ebok eller fysisk bok. Fler lyssnare på de befintliga böckerna är liksom förutsättningen för ljudbok av den tredje.

🎧

Du som lyssnat på (eller på annat sätt läst) böckerna om Elsinorien, vad skulle du säga för att få någon annan att vilja läsa/lyssna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *