Lättnad

Det jag kände igårkväll (efter leveransen av mina lådor med Viddernas väv) kan nog mest liknas vid lättnad. Den där känslan när man andas ut efter att ha genomfört något. Så har jag inte känt efter släppet av de två första böckerna. Men nu är det faktiskt ett avslut. Inte för att det varit oerhört ansträngande, utan bara för att det är något som pågått länge.

Att alla tre böckerna skulle ges ut har varit klart sedan jag fick svar från Visto förlag om utgivning. Och därmed har det varit en pågående process hela tiden, om än i lågt tempo och med arbetsfria luckor. Processen med själva utgivningen är avklarad.

Det som är avklarat är också den första större sak jag gav mig på på egen hand efter att min man dog. Mitt enmansprojekt, det där jag kunde göra på kvällar och helger, trots ensamt ansvar för två barn och ytterst små möjligheter att göra saker på annan plats än just hemma. Bokskrivandet fick ta över när alla gemensamma drömmar hade strandat, utraderats, blivit meningslösa.

Men i det långa perspektivet är det här också avslutet av något jag drog igång i början av 1989. Det här var inte mitt första försök att skriva en bok, men nog den första som nådde bortanför ett eller ett par kapitel, räknat i skrivet material. I en tonårstid med tvivel, en tid när jag inte passade in (var på fel sätt, klädde mig på fel sätt, gillade fel musik), så lyckades jag ändå dra igång det här och hålla fast vid det.

Genom alla år som mitt bokmaterial låg undanstoppat fanns ändå tanken kvar att plocka upp det igen nån dag. Jag hade tänkt vänta längre, men nu blev det som det blev. Och resultatet har helt klart också påverkats av omständigheterna.

Lättnad. Det är skönt att bli klar med något som pågått så länge. Och det är så få gånger man får känna sig klar med saker. Det allra mesta i livet är ju pågående processer.

Det här ju inte heller slut. På ett sätt är det början – inte minst för att det går ut pressreleaser och sånt. Och jag har idéer till en fjärde bok, som förhoppningsvis blir skriven tids nog.

Men inte just nu.

Just nu måste jag däremot komma på nåt att skriva i de signerade ex av Viddernas väv som några av er väntar på 💕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *