Skaffa ett nyhetsbrev, sa de

Jag hatar nyhetsbrev. Ni vet den där skiten som fyller mejlboxen och som gör att man missar de viktiga mejlen? Som gör att man lägger mer fokus på att rensa bort meningslösheter än på att faktiskt svara på riktiga mejl?

De flesta ”nyhetsbrev” är förtäckt reklam. Ibland har man klämt in någon viktig info bland all reklamen, som gör att det inte går att slänga rakt av. Andra gånger är det bara reklam rakt av. Då är det i alla fall lättare att slänga.

De nyhetsbrev som verkligen är just nyhetsbrev är ofta alldeles för långa. För många nyheter. För långa nyheter. Och alldeles för ofta inleds de med en svamlig krönika om något totalt ointressant som får mig att tappa intresset direkt.

Jag har själv gjort riktiga, genomarbetade nyhetsbrev i jobbet, på den tiden nyhetsbreven fortfarande var ganska få. Det ligger en hel del jobb bakom. Och som mottagare är risken samtidigt stor att det går rakt i soporna, för att man vill hålla mejlkorgen så tom som möjligt.

Ändå sägs det återkommande, i goda råd till författare och andra som vill ”nå ut” och sälja, att det är viktigt att ha ett nyhetsbrev.

Hallå? Jag vill inte vara irritationsmomentet i din vardag! Och jag vill inte lägga en massa tid på något ingen vill läsa. Dessutom har jag faktiskt inget att berätta i ett nyhetsbrev. Jag vill inte krysta fram nyheter.

Men okej, det jag gör är att jag lite för ofta kräks ur mig reflektioner om stort och smått i sociala medier (och du ser förmodligen bara en del av dem om du följer mig där). En del av dem samlar jag också här i min blogg. Vill du så kan du prenumerera på dem.

Jag har nu bytt till ett annat verktyg än innan för dessa utskick. Förhoppningsvis innebär det ett utskick i veckan istället för ett varje gång jag postar något, vilket borde vara en fördel för mina två prenumeranter.

Om du står ut med ett mejl från mig en gång i veckan, ett mejl du utan dåligt samvete kan slänga, för all info finns ändå på webbplatsen, så får du gärna fylla i din adress i högerspalten och prenumerera. Med lite tur kanske jag kan dubbla antalet prenumeranter? 😉

Vad tycker du om nyhetsbrev?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *