Recension: Eldbarnet av Elisabeth Berglund

Jag har läst Eldbarnet av Elisabeth Berglund / @possibilia.se

Eldbarnet är spännande, intensiv och aldrig tråkig. Det händer mycket, och det är många olika karaktärer och platser, men trots det är det bara vid något enstaka tillfälle jag upplever att det blir svårt att hålla rätt på och hålla isär.

Världsbygget är väl genomarbetat och väcker i förbigående spännande tankar. Berglund är samtidigt suverän på att inte presentera mer information än man behöver i stunden – man får inte alla pusselbitar för världarna på en gång men saker sägs i rätt ordning så man behöver inte heller missförstå för att man visste för lite.

Språket är lätt att ta till sig och karaktärerna mångdimensionella. Jag tror författaren haft roligt under skrivandet, och glädjen smittar av sig på mig som läsare.

Boken har varit mitt sällskap på en tjänsteresa: på nattåget, på hotellrummet, och på tid jag slog ihjäl mellan tåg. När jag åkte hemifrån hade jag inte börjat läsa; boken tog slut innan jag var tillbaka hemma, och jag grämde mig över att inte ha tagit med nästa bok i serien och tackade nej till kollegans erbjudande om en annan bok, för nu vill jag ju veta hur det går sen!

Jag rekommenderar boken till alla som gillar fantasy och alla som kan eller vill föreställa sig världar som fungerar mycket eller lite annorlunda mot vår.

>> Mer info på possibilia.se

>> Mer svensk fantasy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *