Så hur var det på Sjöbo marknad?

Kort sammanfattning: Trevligt och rätt bra.

Vi fick en rejäl regnskur när vi höll på att sätta upp saker på torsdagen, och samma på fredagen. Och en rejäl skur senare på torsdagen. Och vinden ville gärna flytta vårt popuptält, så vi ställde boklådor på nederdelen av tältbenen.

Det är bra att vara flera som säljer tillsammans. Man kan byta av varandra för matpauser, man kan lösa problem tillsammans, och man hjälper faktiskt varandra med ”säljsnacket” efter ett tag. Och trevligt att lära känna varandra!
Dessutom är det bra att man därmed får ett bredare utbud av böcker, inte bara en enda produkt att sälja.

Min klänning och krona väckte uppmärksamhet, både hos sykunniga och småflickor, och var en bra konversationsstartare.
Att sitta och sticka är också bra. Det väcker nyfikenhet, samtidigt som det ger folk möjlighet att titta på det man säljer utan att man ”stör” dem.
Oklart dock om vare sig klädsel eller stickning gjorde skillnad för försäljningen i praktiken.

Virkade katter lockar definitivt folk att komma och titta!

Sålde vi nåt, och lönar det sig?
Vi sålde en del, men inga enorma mängder. Vi sålde för mer än det kostade med platsen och tälthyra, men ser man det i timlön så var den låg. Å andra sidan har vi delat ut en hel del visitkort och pratat med potentiella kunder som annars inte skulle ha hört talas om oss. Och det är, som med all form av marknadsföring, svårt att veta det långsiktiga resultatet. Som författare på hybridförlag behöver man själv se till att nå ut till potentiella kunder.

Och hur funkade det med två heldagar på marknaden, rent orkesmässigt?

Självklart var jag ordentligt trött efteråt. Men inte på ett sätt som ställde till det med tanke på spåren av tidigare utmattning. Att vi var flera var nog en viktig del i att det funkade bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *